Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wonen in België, begraven willen worden in NL


11 februari 2014

Vraag nummer: 37329

Wij willen graag uitvaartverzekering afsluiten! We wonen in Belgie maar willen in Nl begraven worden. Alle tips zijn welkom...
bvd, Kim

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is geen enkel probleem om in Nederland begraven te worden, als men in België woont. Dat kan altijd. Ik ken geen enkel land dat een soort van soort van importbeperking hanteert wanneer iemand er begraven wil worden.
Voor de Benelux is het ook nog eens zo, dat de formaliteiten minimaal zijn. Met een verlof tot begraven uit België kan men in de hele Benelux begraven worden. Het stoffelijk overschot kan probleemloos van het ene naar het andere land vervoerd worden.

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten, doet u er waarschijnlijk verstandig aan om een sommen- of kapitaalverzekering te kiezen en geen naturaverzekering. Een sommenverzekering keert gewoon geld uit ('een som gelds', in wat ouderwetse termen; daarom heet het een sommen- of kapitaalverzekering). Een naturaverzekering keert in beginsel geen geld uit maar verleent diensten. Men regelt de uitvaart en betaalt de kosten van het graf, zonder dat u er nog een extra rekening voor krijgt; dat is althans het principe. Ik zou mij kunnen voorstellen dat het verlenen van diensten over de grens een praktisch probleem op zou kunnen leveren voor deze of gene maatschappij. Voor de hele grote verzekeraars waarschijnlijk niet, voor kleinere misschien wel. Maar het is zaak om dat goed na te vragen en op papier te laten zetten.

Dat navragen kan natuurlijk goed bij verzekeraars die u kunt vinden op de site uitvaartverzekering.com.

Misschien ook interessant voor u: Mag je een andere uitvaartondernemer kiezen dan bij wie je verzekerd bent?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE