Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verzekeren om begrafenis bij te wonen van een dierbare

8 januari 2009

Vraag nummer: 6053 (oude nummer: 12077)

ik zou willen weten waar ik me kan verzekeren om bij het overlijden van een dierbare familielid in een ander land de begrafenis bij te kunnen wonen

Antwoord:

Dat is waarschijnlijk niet verzekerbaar. Ten minste niet als reis naar 'een ander land' als 'een dierbaar familielid' overlijdt. Want het maakt natuurlijk verschil of u dan een dagje naar Antwerpen op en neer gaat, of een week naar Zuid-Amerika wilt. En of het gaat om het plotselinge overlijden van een neef van 25 of het overlijden van uw grootvader van 89.

Wat u mogelijk wel kunt doen is een verzekering afsluiten op het leven van een bepaalde persoon, waardoor u - als deze persoon overlijdt - een bedrag in handen krijgt waarmee u een reis kunt betalen. Maar dit is niet typisch iets voor uitvaartverzekeraars.

U kunt zelf verzekeraars eens benaderen. Zie www.uitvaartverzekering.net

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder