Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vervoer stoffelijke resten na ruiming graf tbv crematie in Italië


13 maart 2011

Vraag nummer: 24578  (oude nummer: 16532)

Geachte heer v.d. Putten,

Ik heb precies dezelfde vraag als mevrouw Blom- Sutman Meijer, maar in mijn geval gaat het om transport binnen Italië. Bent u ook op de hoogte van de regels in dit land en zo nee, weet u hoe ik daar achter kan komen?

Met vriendelijke groet,
D. Rijven

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Nee, helaas, ik ben niet op de hoogte van de regels in Italië. Nederland heeft als klein land heel erg veel buitenland, zoals oud-minister Luns eens opmerkte. Het is soms al moeilijk genoeg om de regels in eigen land te doorgronden.

Maar wat is precies uw vraag? Een verwijzing naar een vraag van een mevrouw Blom zegt mij niets. Er zijn in de loop der jaren ruim 10.000 vragen behandeld en vragen zijn niet gerubriceerd op naam van een vragensteller.

Als u bedoelt te vragen of stoffelijke resten uit een Nederlands graf naar het buitenland kunnen worden gebracht om daar te worden gecremeerd, is mijn eerste gedachte: waarom? Het is dan toch veel makkelijk en goedkoper om stoffelijke resten in Nederland te cremeren en later de as naar het buitenland te brengen, lijkt mij. Een asbus kunt u zelf meenemen of per post versturen; dat is waarschijnlijk eenvoudiger en goedkoper dan het transport van stoffelijke resten, waarvan het nog maar de vraag is of zij daar gecremeerd mogen worden.

Als u wilt vragen of stoffelijke resten na ruiming van een graf in Italië daar kunnen worden gecremeerd, moet ik u het antwoord schuldig blijven. Maar u hebt het over transport. Als crematie na ruiming mogelijk is, is natuurlijk ook transport naar een crematorium mogelijk.

U zou de vraag eens kunnen voorleggen aan de Italiaanse ambassade in Den Haag.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE