Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vervoer overledene naar Ruanda


22 februari 2006

Vraag nummer: 4293  (oude nummer: 7570)

ik heb van een familie de vraag gesteld gekregen hoe het gaat en waar men aan moet denken als hun dierbare vervoerd moet worden naar Ruanda om daar begraven te worden. Kunt u mij op weg helpen??

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Men moet dat overlaten aan een uitvaartverzorger. Die kan contact opnemen met instellingen zoals het Mortuarium Schiphol, dat aan particulieren geen informatie verstrekt (anders is het einde zoek).
Het is niet nodig en heeft feitelijk geen zin om tevoren allerlei dingen te bedenken. Het is namelijk in principe geen enkel probleem om iemand naar het buitenland te vervoeren om daar begraven te worden.
Ik kan u bijvoorbeeld wel zeggen dat men meestal een bijzondere lijkkist nodig heeft vanwege eisen van de luchtvaartmaatschappijen, maar aan dat soort informatie hebt u weinig. Men kan er als particulier bijna niet aan komen en voor de uitvaartverzorger is het standaard werk. Idem kan ik zeggen dat het lichaam waarschijnlijk licht gebalsemd moet worden, maar dat behoort ook tot de standaardprocedure. Er zijn eigenlijk geen dingen die men als familie zelf tevoren kan of moet regelen. Dat geldt trouwens voor elk buitenland, niet alleen voor Ruanda.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >