Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vader overleden in het buitenland


6 juni 2011

Vraag nummer: 24709  (oude nummer: 16781)

Mijn vader, met wie ik al 12 jaar geen conntact heb, is in Bulgarije 0verleden. Hij heeft een Bulgaarse vriendin, maar er is geen samenlevingscontract. De vriendin wil dat mijn vader in nederland begraven wordt, maar er is ook geen uitvaartverzekering en er zijn verder geen financiele middelen voor de vriendin om de begravenis te regelen. De ziektekostenverzekering wil nu van mij, als erfgename de naam van een uitvaartondeneming hebben. In dat geval ben ik de opdrachtgever en krijg ik ook de rekening. Wat mij betreft blijft mijn vader in Bulgarije. Zijn verzekering betaald de kosten in Bulgarije niet meer als er niet snel iets gebeurt.
Wat zijn mijn rechten, wat kan ik het beste doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U hoeft niets te doen als u niets wilt doen.

Als u een uitvaartonderneming, in Nederland of in Bulgarije, opdracht geeft, bent u de opdrachtgever en aansprakelijk voor de kosten van de uitvaart.

Als u geen opdracht geeft, bent u als erfgenaam in principe wel aansprakelijk voor kosten. Maar als u vervolgens afstand doet van de erfenis, niet meer.

Ik wil mij verder niet met de familieverhoudingen bemoeien. Maar als uw vader al jarenlang in Bulgarije samenwoont met een vriendin, lijkt het mij logisch dat zij als levenspartner de uitvaart regelt. Wel of geen samenlevingsovereenkomst lijkt mij niet relevant.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE