Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitvaart op Curaçao


9 augustus 2018

Vraag nummer: 55800

Hoe kan een uitvaart op Curacao vanuit Nederland geregeld worden?Is er wel een uitvaartonderneming in Nederland, die speciaal belast is met het verzorgen van zo'n uitvaart!

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Bij een overlijden in een ander land dan het land van begraven, zijn er altijd twee uitvaartondernemingen nodig: in het land van overlijden en in het land van begraven. Er zijn mij geen uitvaartondernemingen bekend die zowel een kantoor in Nederland als op Curaçao hebben. Dat zou zinloos zijn omdat zo'n samenwerking veel te weinig voorkomt.

De onderneming in Nederland hoeft de overledene alleen te verzorgen en op transport naar Curaçao te zetten. Tenzij er in Nederland nog wordt opgebaard en een afscheidsbijeenkomst moet worden georganiseerd. Op Curaçao is het de vraag wat men daar nog aan opbaring en afscheid en ceremonie wil organiseren.

U hebt helemaal geen gespecialiseerde uitvaartonderneming nodig. Iedere uitvaartondernemer in Nederland kan het transport via Mortuarium Schiphol regelen.

Met de moderne communicatiemiddelen is op afstand een begrafenis of crematie ook veel makkelijk te overleggen en te regelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE