Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Sterven in het buitenland; hoe zit het met de verzekering?


23 februari 2016

Vraag nummer: 45328

ik ga binnenkort naar Indonesia, als ik daar kom te overlijden kan ik daar dan gecremeerd worden met de verzekering die we nu bij Dela hebben. mijn vrouw is Indonesische dus is het niet erg waar ik gecremeerd zal worden.
dank U bij voorbaat voor Uw advies
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Vanwege uw privacy heb ik uw naam en adres uit uw vraag verwijderd.

Of u in het geval van overlijden in Indonesia daar gecremeerd kunt worden op basis van uw verzekering bij DELA, kan ik u niet zeggen. DELA heeft allerlei soorten verzekeringen.

U schrijft niet of u permanent in Indonesiƫ gaat wonen, dan wel of u voor een kort bezoek gaat. Als u voor een korte tijd gaat, ligt het voor de hand om een reisverzekering te nemen, die voor repatriƫring naar Nederland zorgt. Dan dekt de verzekering van DELA waarschijnlijk de crematie in Nederland.

Als u in Indonesia blijft en daar gecremeerd wilt worden, zal DELA de uitvaart niet kunnen regelen. Maar misschien hebt u wel recht op een bepaalde vergoeding als u een naturaverzekering hebt. Voor een sommenverzekering of kapitaalverzekering waarbij nabestaanden een uitkering krijgen, lijkt het mij geen verschil maken.
Maar ik kan alleen maar gissen, want ik ken uw polissen niet.

Ik moet gewoon zelf met DELA contact opnemen en de situatie bespreken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >