Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlijden in Duitsland, uitvaart in Nederland


5 april 2005

Vraag nummer: 3807  (oude nummer: 5824)

Geachte heer Van der Putten,

Ik ben net gebeld door een mevrouw in Kleve (Duitsland) die graag wil dat ik de uitvaart van haar man doe. Hij ligt ernstig ziek thuis. Ze wil hem drie dagen thuis opgebaard hebben en dan naar Nederland voor een dienst in de kerk en daarna begraven of cremeren. Ik ga donderdag naar haar toe. Waar kan ik het beste informeren inzake de formaliteiten? Bij de gemeente in Nederland of in Kleve? Heeft u nog tips of aandachtspunten? Ik zie veel gerelateerde vragen en antwoorden maar kan er helaas niet echt goed uit wijs worden. Ik hoop dat u mij op weg kunt helpen.

Met vriendelijke groet

Marga de Vries

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Niets ingewikkelds. Zie voor het vervoer vanuit Duitsland enkele vragen in de sub-rubriek 'Buitenland' van de rubriek 'Overige onderwerpen'. Voor het vervoer is waarschijnlijk een document van de Ortsbehörde nodig (en dat document is ook tegelijk dan het papier als bedoeld in artikel 11 lid 4 Blb). U kunt hier vanuit Nederland al bellen wanneer openingstijden zijn en welke papieren men nodig heeft om een reisdocument af te kunnen geven. Beter dan daar voor een gesloten deur staan en er zonder de juiste voorbereiding te zijn. Waarschijnlijk is een soort verklaring van overlijden vereist, schat ik in. Maar u kunt er het beste vantevoren even over bellen. Mogelijk kent ook de huisarts van uw klant de procedure.

De eisen voor invoer in Nederland zijn minimaal, zie artikel 11 lid 4 en artikel 14 lid 3 van het Besluit op de lijkbezorging (Blb). De tekst van dit besluit kunt u, als u het niet in de boekenkast hebt staan, vinden op de site www.uitvaartbranche.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE