Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overlijden België in 2013


7 februari 2018

Vraag nummer: 53732

Het schijnt dat mijn broer in april 2013 overleden in aangetroffen in Henry Chapelle ,Welckenraedt België. Idd in kranten stukjes naam tegen gekomen.Echter klopt zijn leeftijd niet. Hoe k ik me ik er achter of het idd om mijn broer gaat en waar hij begraven dan wel gecremeerd is. Hij heeft jaren geen contact gehad met het grootste deel van zijn familie. Misschien dat u mij verder kunt helpen! J. Welsink

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Hendrik-Kapelle (Frans: Henri-Chapelle, Duits: Heinrichskapelle, Waals: Hinri- Tchapele, Platdiets: Kapäl) is een dorp en deelgemeente van Welkenraedt in de Belgische provincie Luik.
U zou in de gemeente van overlijden, Welckenraedt, een uittreksel uit het register van overlijden (een zogenaamde overlijdensakte) kunnen vragen. Daar kunnen de persoonlijke gegevens in staan, zoals de geboortedatum en wie de ouders zijn.

U zou de gemeente kunnen vragen of daar wellicht ook bekend is of uw broer begraven of gecremeerd is. En zo ja, waar. Ik vermoed dat men dat niet weet; dat is in Nederland althans zo. De overheid registreert dat niet.
Dan kunt u alleen alle begraafplaatsen en crematoria in zijn woonplaats benaderen met de vraag of hij daar vijf jaar geleden begraven of gecremeerd is. Ik vermoed dat er in België net als in Nederland geen landelijke registratie bestaat wie waar begraven of gecremeerd is. Voor de overheid is zo'n landelijk systeem namelijk niet relevant. En voor particuliere instellingen ook niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE