Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overleden tante Zwitserland


23 februari 2017

Vraag nummer: 49770

goedemorgen ik stel deze vraag omdat ik niet goed weet wat te doen en weet niet of dit de juiste plaats is.
ik ben gecontacteerd door een bedrijf sogeni as uit zwitserland over een overleden familie, allemaal vrij vaag over wie precies , maar heb daar maar een familie die volgens hun in augustus is overleden , nu heb ik een pakket ontvangen om te tekenen , maar hun rekenen daar ook kosten voor , ook geen idee wat er precies met haar gebeurd is , ze was wel op leeftijd , ze rekken 27 % , maar vertellen ook niet of er iets is , pas als we tekenen, kan ik ergen contact opnemen in zwitserland hierover , ik weet wel de plaatsnaam , verder eigenlijk weinig contact geweest na overlijden van mijn ouders, alvast bedankt

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit is een merkwaardig verhaal. Het lijkt mij buitengewoon vreemd als u ongevraagd een pakket krijgt waar u voor moet betalen en voor ontvangst moet tekenen, maar u pas na ontvangst en betaling kunt informeren waar het over gaat.

Een pakket aannemen hoeft op zich helemaal geen probleem te zijn. Daarmee verplicht u zich tot niets, ook niet als u voor ontvangst tekent.
Maar ergens voor betalen terwijl u niet weet hoe en waarom of waarvoor, moet ik u sterk afraden.

Maar het echte probleem is mij eerlijk gezegd nog niet duidelijk. Waar gaat het om? Over een erfenis, over goederen? Waarom zou u een pakket moeten krijgen? Wat zou daar in moeten zitten?

Als u schrijft dat u wel gecontacteerd bent, zult u waarschijnlijk wel eerst een brief hebben ontvangen. Misschien in het Frans of Duits, wat u misschien niet goed kunt lezen en begrijpen. Ik zelf zou daar althans waarschijnlijk weinig van begrijpen, moet ik bekennen. Het is dan misschien handig om op zoek te gaan naar iemand die het wel goed kan lezen, misschien vrienden van vrienden. Er zijn ook vertaal-sites op internet, maar die zijn vaak te onnauwkeurig.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE