Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overleden persoon transport Canada naar Nederland


7 januari 2019

Vraag nummer: 57043

Een goede vriend van mij vliegt momenteel naar Canada om daar naar alle waarschijnlijkheid zijn dochter te begeleiden in haar laatste levensfase.
Zij heeft hevig functieverlies aan haar lever en nieren en zal op zeer korte termijn komen te overlijden.
Op welke wijze kan haar lichaam worden vervoerd naar Nederland en wat zijn hierbij (indicatief) de kosten?
Welke papieren dienen hierbij verzorgd te worden.

Mijn vriend is momenteel niet in staat om deze correspondentie op te zetten. Zijn dochter is 29 jaar oud en woont al sinds 2004 in Canada en heeft nog steeds de Nederlandse nationaliteit

Antwoord:

Geachte heer,

Wat de kosten van transport van een overledene van Canada naar Nederland zijn, kan ik u niet zeggen. Ook niet bij benadering. Ik heb geen idee.
In de Bedrijvengids van deze site staat een aantal bedrijven die zich bezig houden met internationaal transport. Daar zou u om een prijsopgave kunnen vragen.

De vergunning voor een transport is nooit een probleem. Zoiets is altijd heel snel te regelen bij de gemeente van overlijden. Tegelijk of bijna tegelijk met de aangifte van overlijden kan een verlof voor transport worden gekregen.

Het invoeren van een overledene in Nederland is nooit een probleem. Elk papiertje van een buitenlandse overheid wordt geaccepteerd. Na aankomst in Nederland moet nog een verlof tot begraven of cremeren bij de gemeente waar wordt begraven of gecremeerd worden aangevraagd. Dit krijgt men ook altijd direct mee.

De dochter van uw vriend zal zijn ingeschreven in Canada, dus dan is zij bij de overheid bekend. Het enige dat ik kan bedenken is dat misschien een uittreksel uit het geboorteregister van de gemeente waar zij geboren is, gewenst is. Dat kan tegenwoordig vaak via de site van de gemeente worden aangevraagd. De kans dat dit nodig is, is maar een paar procent, maar beter mee verlegen dan om verlegen. Zoiets kost ongeveer 13,50 euro.

Zie op deze site ook: 'Overlijden in het buitenland. De terugreis en andere zaken regelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >