Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ouders naar Nederland halen


11 juni 2016

Vraag nummer: 46443

Geachte heer/ mevrouw,

Mijn nicht is gisteren helaas komen te overlijden. Nu is zij geboren in Pakistan echter al jaren Nederlandse. Zij is gisteren onverwacht op haar 41ste overleden. Zij zou aanvankelijk naar Pakistan overgebracht worden om daar te worden begraven (zij is enig kind van haar ouders). Echter wilt mijn nichtje (de dochter van mijn overleden nicht - 15 jaar en geboren in Nederland) dit liever niet. Nu is mijn vraag of de ouders van mijn nicht (opa en oma van mijn nichtje van 15) hier heen kunnnen gehaald worden met enige spoed.

Kunt u mij hier misschien meer informatie over geven?

Alvast bedankt.

Hartelijke groet
Asman Khan

Antwoord:

Geachte heer,

Gecondoleerd.
Vooral uw nichtje en haar grootouders wil ik condoleren.

De familie uit Pakistan zal wel een visum nodig hebben, denk ik. Ik heb er geen ervaring mee, dus kan niet vertellen hoe snel of langzaam dat gaat.
Maar op de ambassade zou men u dat allemaal moeten kunnen vertellen. Op http://pakistan.nlembassy.org zag ik http://pakistan.nlembassy.org/shared/products-and-services/products-and-services/schengen-visa/schengen-visa.html

Wat ik u zelf kan vertellen is dat het mogelijk is om de begrafenis in Nederland uit te stellen. Gewoonlijk moet iemand uiterlijk op de 8e dag na het overlijden worden begraven of gecremeerd. Maar juist in gevallen dat er nog familie over moet komen uit het buitenland, is het mogelijk om bij de gemeente een verlof tot uitstel te vragen.
Ik zou - als ik u was - dat verlof pas over een paar dagen vragen, op het moment dat duidelijk wordt wanneer de familie naar Nederland kan komen. Dan weet u hoeveel uitstel nodig is. Misschien is helemaal geen uitstel nodig.

U hoeft niet bang te zijn dat er geen verlof tot uitstel wordt verleend. Dat wordt in dit soort situaties altijd verleend.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >