Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Lengte van grafhuur in Duitsland


7 april 2016

Vraag nummer: 45792

Goedemiddag
Ik had een vraag, ik ken iemand waar ik voor geef en ze heeft haar vader verloren in 2004. We gaan binnenkort naar het graf toe ma ze is al 2 jaar niet kunnen gaan ivm privézaken nu is mijn vraag voor hoelang is een graf in duitsland 10 of 15 jaar en hoe zit dat met verlengen en mogen ze het zomaar verwijderen Inc steen mvg Andrew

Antwoord:

Geachte heer,

De lengte van de termijn van uitgifte van een graf in Duitsland hangt van verschillende dingen af. Van het soort graf en van de eigen regels van de begraafplaats. Net als in Nederland, waar niet voor alle graven 1 termijn geldt.

Hoe het met de termijn zit, moet uw vriendin dus aan de betreffende begraafplaats in Duitsland vragen. Ook hoe het zit met de mogelijkheid van verlengen. In Nederland is een begraafplaats verplicht om van eigen of particuliere graven verlenging aan te bieden. In Duitsland is dat niet zo.

Men mag een graf nooit zomaar verwijderen, ook in Duitsland zal men dat niet doen. Maar wat is 'zomaar'? Als iemand bijvoorbeeld de huur niet tijdig verlengt en niet zorgt dat zijn of haar adres bij de begraafplaatsadministratie bekend is, dan is verwijderen niet 'zomaar'.

Bij grotere begraafplaatsen kan men in Duitsland soms ook de regels en termijnen op internet vinden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >