Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten van begrafenis (bij overlijden op de Filippijnen)


15 mei 2018

Vraag nummer: 54940

Hallo Mijn Vader is zo plots met een filepijnse Vrouw getrouwd en woont half daar en half in Nederland . Stel nu dat hij DAAR komt te overlijden , wie moet dan de begrafenis betalen.
De tweede vraag is als ik mijn vader naar Nederland wil halen om te begraven hoe werkt dit dan . Groetjes Winnie

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw vader komt te overlijden, dienen zijn erfgenamen de uitvaart te regelen en te betalen. Dat geldt zowel hier in Nederland als op de Filippijnen.

Als u uw vader na zijn overlijden naar Nederland wilt halen voor zijn begrafenis, kunt u een wat grotere uitvaartonderneming inschakelen. Die regelt dat voor u. Maar u moet er rekening mee houden dat de kosten aanzienlijk zijn.

Als uw vader na zijn overlijden in Nederland begraven wil worden, is het misschien verstandig om een soort permanente reisverzekering af te sluiten om het transport naar Nederland mogelijk te maken.

Als uw vader over niet zo veel spaargeld beschikt dat de uitvaart- en eventuele transportkosten geen probleem vormen, is het verstandig als hij een verzekering afsluit. Omdat natuurlijk nog niet bekend is waar hij overlijdt, is het voor zijn situatie verstandig als hij een verzekering neemt die een geldbedrag uitkeert en geen naturaverzekering die diensten verleent. Want een Nederlandse verzekeraar kan op de Filippijnen geen diensten verlenen. Maar met een uitkering in geld is overal alles te regelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE