Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten begraven worden in Dominicaanse republiek


2 januari 2018

Vraag nummer: 53230

Mw. is klant van mij en wil graag begraven worden in de Dominicaanse republiek als ze overlijd. Wat voor bedrag zou ik ongeveer rekening mee moeten houden?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit is een adviesrubriek over de wetgeving voor begraven en cremeren. Wij zijn geen uitvaartonderneming en geen transportbedrijf, dus wij regelen niets en weten ook niet wat de kosten kunnen zijn.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Vervoer overledene'.

Ik verwijs u graag naar de bedrijvengids van deze site. De button vindt u hierboven in het rijtje, derde van links.
In de Bedrijvengids vindt u de rubriek 'Vervoer' en daarbinnen de rubriek 'Internationaal transport'. De vervoerbedrijven op deze site kunt u een indicatie van de kosten vragen.

U kunt ook gebruik maken van de site Uitvaartoffertes. Daar kan men een indicatie van de kosten krijgen, ook als nog niemand overleden is.
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Van de kosten van een graf in de Dominicaanse republiek hebben wij geen idee. Er kan echter een groot verschil kan zijn tussen de ene of de andere begraafplaats. Toevallig heb ik vrienden in Frankrijk die in een heel klein dorpje wonen en daar onlangs een eeuwigdurend graf voor 40,- euro kochten. Maar in Franse steden kan men duizenden euro's kwijt zijn, net als in Nederlandse steden. In sommige Nederlandse dorpen kost een graf soms ook maar een paar honderd euro. Ik denk dat in het buitenland ook grote verschillen kunnen bestaan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE