Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Emigratie en toch begraven in Nederland


20 oktober 2007

Vraag nummer: 5004  (oude nummer: 9805)

Geachte heer Van der Putten,

Vrienden van mij, waarvan de man de Engelse nationaliteit heeft en de vrouw Nederlands, willen vanuit Nederland gaan emigreren naar Spanje. Zij willen zich dan uitschrijven uit de gemeente waar ze nu in Nederland wonen en inschrijven in de Spaanse gemeente waar ze een huis gevonden hebben.

Mochten ze komen te overlijden terwijl ze in Spanje wonen, kunnen zij er dan toch voor kiezen om in Nederland begraven te worden? Zo ja, hebben zij dan de vrijheid om te kiezen waar in Nederland?

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, uw vrienden kunnen altijd in Nederland begraven worden. In principe in elke gemeente van hun keuze. Er is slechts een handvol gemeenten dat alleen begraving van eigen inwoners toestaat vanwege ruimtegebrek op haar begraafplaats. Dan moet u denken aan enkele kleine plattelandsgemeenten en begraafplaatsen in een dorp. Maar in grote en middelgrote gemeenten is er altijd plaats.
De nationaliteit van betrokkenen speelt geen enkele rol.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE