Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven worden in Nederland (wij wonen in Frankrijk)


12 januari 2017

Vraag nummer: 48985

Wij wonen in het buitenland (Frankrijk) maar aangezien mijn gezin terug naar Nederland zal verhuizen na mijn overlijden wens ik in Nederland begraven te worden. Is dit zonder meer mogelijk in de laatste Nederlandse gemeente waar wij gewoond hebben?
Bij voorbaat dank.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U kunt overal begraven worden waar u wilt. In principe over de hele wereld. Ik ken geen land waar overledenen die er begraven willen worden, geweigerd worden.

Het is dus zeer waarschijnlijk mogelijk om in Nederland begraven te worden in de gemeente die u wenst. Het enige wat kan spelen is dat er een klein aantal begraafplaatsen is, die erg klein zijn en die weinig ruimte hebben. Die willen soms een graf alleen uitgeven aan mensen die er nu wonen of die er eerder gewoond hebben. Maar dat aantal schat ik op hooguit 0,5 % van het totaal aantal begraafplaatsen. Binnen plattelandsgemeenten kan dat spelen in een van de kerkdorpen of misschien een paar. Maar dan zijn er nog wel andere begraafplaatsen binnen die gemeente.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE