Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven in Italië als je er een tweede huis hebt


22 oktober 2016

Vraag nummer: 47877

Is het mogelijk om in Italië begraven te worden als je daar niet geboren bent maar er wel een tweede huis hebt? Of moet het altijd in het land waar je ingeschreven staat?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Iedereen mag altijd in een ander land begraven worden. Of u nu in Argentinië woont en in Spanje begraven wilt worden, of u Duits bent en in Nieuw-Zeeland begraven wilt worden, dat maakt allemaal niet uit. Het kan altijd. In Italië ook. In Nederland trouwens ook.

Iemand kan dus in Italië begraven worden zonder er geboren te zijn en ook zonder er gewoond te hebben en ook zonder er een tweede huis je hebben.
Het is helemaal niet van belang in welk land je ingeschreven staat.

Het enige dat ik er nog bij kan opmerken is dat individuele begraafplaatsen soms wel eens buitenstaanders kunnen weigeren. Er zijn begraafplaatsen in dorpen, die soms zo klein zijn dat men er alleen inwoners van het eigen dorp wil begraven. Gewoon omdat er weinig ruimte is en men niet wil dat er straks voor eigen inwoners geen plaats is.
Dat kan over de hele wereld zo zijn. In Nederland is het ook zo dat men in enkele dorpen geen andere mensen dan eigen inwoners wil begraven. Dat heeft niets te maken met het niet toelaten van buitenlanders; ook mensen uit een buurdorp worden geweerd.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig:

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE