Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven in het buitenland (Marokko)


23 september 2003

Vraag nummer: 2498  (oude nummer: 3097)

ik heb een vraag over het begraven in Marokko,
Ik ben een nederlander die Moslim is geworden en ben getrouwd met een marokkaanse vrouw, mijn vraag is wat ik moet doen en wat voor papieren ik eventueel nodig heb om in marokko begraven te worden, mijn marokkaanse Familie heeft een eigen stuk grond waar tot nu toe alle familie leden zijn begraven. ik ben verzekerd bij bank shabie een marokkaanse bank die verder alles regelt maar mijn vraag is of dit uberhaubt wel kan aangezien ik hollander ben. mvg. W.Hartman.

Antwoord:

Geachte heer Hartman,

Of de Marokkaanse wetgeving bepaalde regels voor 'import' en begraving van buitenlanders kent weet ik niet, maar ik vermoed van niet. U komt er alleen achter door het ter plaatse bij de autoriteiten na te gaan.

In ieder geval is het zo dat de Nederlandse wetgeving u geen strobreed in de weg legt. Degene die t.z.t. het transport van uw stoffelijk overschot regelt heeft alleen een kort briefje nodig van de burgemeester, waar uw personalia en het doel van uw reis op staat. Ik denk dat dit ook voor Marokko voldoende is om u(w stoffelijk overschot) binnen te laten. Er zijn in ieder geval geen internationale verdragen tussen Nederland en Marokko op basis waarvan Marokko nadere eisen mag stellen. Als de reis per vliegtuig gaat, hebben vliegtuigmaatschappijen vaak aanvullende wensen t.a.v. verklaringen.

Al met al is het echter redelijk standaard om een stoffelijk overschot van Nederland naar Marokko te vervoeren. Als u een verzekering heeft lopen bij een Marokkaanse instelling, zal die er zeker ook ervaring mee hebben. Ik denk dat het allemaal heel eenvoudig is en dat er geen enkele reden tot enige bezorgdheid is dat het niet zou lukken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE