Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begraven in buitenland (gaat uitvaartondernemer mee?)


24 mei 2018

Vraag nummer: 55094

Als u iemand wil laten begraven in het buitenland moet u dan een begrafenisondernemer regelen in het buitenland want een begrafenisondernemer van Nederland gaat toch niet naar een begraafplaats in het buitenland?

Antwoord:

Geachte heer,

Als iemand in het buitenland begraven wordt, regelt de Nederlandse uitvaartonderneming dat de overledene bij het Mortuarium Schiphol wordt afgeleverd en vervoerd zal worden. Een buitenlandse ondernemer haalt de overledene dan op van een vliegveld in het buitenland en verzorgt daar de begraving.

In theorie kan een Nederlandse ondernemer ook in het buitenland begraven en kan een buitenlandse ondernemer in Nederland komen begraven, maar dat is niet praktisch. De extra reistijd van de uitvaartleider, dragers e.d. maken dat een erg dure actie.
De familie in het thuisland heeft vaak al contact met een locale uitvaartondernemer, die zij graag de begrafenis laat uitvoeren. Dan draagt de Nederlandse uitvaartondernemer de verantwoordelijkheid aan hem over.

Alleen in de grensstreek Nederland-Duitsland en Nederland/Belgiƫ zal het kunnen voorkomen dat een ondernemer van over de grens ook de begraving uitvoert, schat ik in.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Overigens, als u eind van de maand tijd hebt, attendeer ik u graag op de Week van de begraafplaats. Ik kreeg de Weekkrant van de Week van de begraafplaats toegestuurd en was aangenaam verrast door de inhoud. Van 26 mei tot 3 juni 2018 hebben veel begraafplaatsen Open dagen, waarbij op bijzonderheden van de begraafplaats wordt geattendeerd, zoals grafkunst. Zie www.WeekvandeBegraafplaats.nl.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE