Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafenisondernemer eerst in Nederland regelen of niet?


25 mei 2018

Vraag nummer: 55112

Als je iemand in het buitenland wil laten begraven moet je dan eerst een begrafenisondernemer regelen in Nederland en dan in het land dat je de persoon wil laten begraven? En als iemand overlijdt in het buitenland en de familie wil die persoon in het buitenland laten begraven dan moet het lichaam toch niet eerst naar Nederland teruggebracht worden?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik verzoek u uw vragen niet dubbel te plaatsen. Ik heb niet elke dag tijd alle vragen te beantwoorden. Het meerdere malen stellen van vragen is daar geen oplossing voor.

Over naar uw vragen.

Als iemand in het buitenland begraven moet worden, maakt het niet uit of eerst een ondernemer in Nederland of eerst een ondernemer in het andere land wordt gezocht. Maar in de praktijk zal men vaak eerst iemand in Nederland zoeken; dat is het meest urgent.

Als iemand in het buitenland overlijdt en daar begraven moet worden, dan hoeft die overledene inderdaad niet eerst naar Nederland teruggebracht te worden. Dat zou totaal zinloos zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Van 26 mei tot 3 juni 2018 hebben veel begraafplaatsen Open dagen, waarbij op bijzonderheden van de begraafplaats wordt geattendeerd, zoals grafkunst. Zie www.WeekvandeBegraafplaats.nl.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE