As urn meenemen naar Duitsland


21 oktober 2007

Vraag nummer: 5005  (oude nummer: 9806)

gm mijn vraag is de volgende ,mijn zwager is onlangs overleden en gecremeerd in hoorn ,alwaar hij nu ook nog staat,mijn schoonzus woont in nordhorn ,net over de grens in duitsland en wil graag de urn thuis hebben , is dit gewoon mogelijk ,of is dit niet toegestaan .ik vraag dit omdat ik er niet helemaal zeker van ben .

bij voorbaat dank ,en wacht uw antwoord graag af

mvg willem de krou.

Antwoord:

Geachte heer,

Het is geen enkel probleem om de asbus van uw zwager naar Nordhorn te brengen. Het crematorium kan de asbus per post opsturen; uw schoonzus kan de bus - op afspraak - zelf ophalen, of u of een ander machtigen om de asbus op te halen.
Voor het zelf vervoeren van de asbus over de grens zijn geen documenten nodig of formaliteiten van toepassing. Dat is wel nodig voor het vervoer van een overledene, maar niet voor een asbus.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Vervoer asbus' in de rubriek 'Cremeren' en in de sub-rubriek 'Buitenland' in de rubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans mijn ervaring tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn