Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As meenemen in vliegtuig


17 juni 2009

Vraag nummer: 6641  (oude nummer: 13256)

Wij hebben de vraag van een klant gekregen of dat zij de as van de overleden vader mee kunnen nemen in het vliegtuig en welke papieren daarvoor nodig zijn.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn volgens de Nederlandse wetgeving geen papieren nodig om een asbus het land uit te brengen of om in een vliegtuig te vervoeren.

Er bestaan ook geen internationale verdragen die hier regels voor stellen. Men kan een asbus gewoon onder de arm over de hele wereld meenemen.

In het algemeen is het wel verstandig om bij invoer van de asbus in een ander land, of wanneer men daar as op een begraafplaats wil bijzetten in een (urnen)graf e.d., te beschikken over een verklaring van het crematorium, dat aangeeft wiens as het betreft. Dit om 'iets' te hebben als er toch vragen komen. De meeste crematoria hebben daar een soort standaard-verklaring in het Engels voor beschikbaar. Uw klant dan dat zelf bij het betreffende crematorium opvragen.
Maar ik heb ook nooit gehoord dat iemand zonder papieren onoplosbare problemen kreeg bij de invoer van een asbus in een ander land.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek Cremeren > Vervoer asbus buitenland en in de sub-rubriek Overige onderwerpen > Buitenland.
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=80
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=67

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE