Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Teruggave belastingdienst aankoop graf 2005


27 december 2008

Vraag nummer: 6025  (oude nummer: 12044)

wij hadden in onze familie een zg. aardige vrouw die de boel wel zou regelen onze nicht (kinderloos) maar wel met een pleegkind die ze alles heeft nagelaten via een testament kreeg kanker hersentumor de mevrouw zou alles rege;len en ontfutselde dan ook telkens van onze nicht handtekeningen overal voor de familie heeft voor de aankoop van het graf in 2005 met elkaar 7000 euro opgehoest en in toen nog goede trouw aan deze mevrouw gegeven zij heeft toen in 2005 het graf aangekocht ze heeft ook de grafrechten in bezit nicht is overleden in december 2005 wie kan dan nu de teruggave aanvragen moet zij dat doen samen met het pleegkind of kan ze dat ook zelf omdat ze zg. alles heeft betaald kan zij het ook in naam van pleegkind doen met alleen toestemming en hoe gaat dit in zn werk als er een teruggave kan worden aangevraagd pleegkind is 18 jaar op dat moment

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Niemand kan teruggave van de kosten van een begrafenis en graf bij de Belastingdienst vragen, behalve de echtgenoot of fiscale partner van de overledene.

Een kind, pleegkind, andere familie of andere belanghebbenden dan een echtgenoot of fiscale partner hebben sinds 2001 geen recht op aftrek voor de inkomstenbelasting. Wel kunnen de kosten worden afgetrokken van eventuele successierechten.

Van uitvaartkosten gemaakt na 1 januari 2009 heeft niemand nog recht op aftrekvoor de Inkomstenbelasting.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE