Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Successierechten aftrek fiscus uitvaart


2 februari 2011

Vraag nummer: 7862  (oude nummer: 16410)

Mijn vader is in Nederland overleden. Ik ben woonachtig in Frankrijk. Kan ik de (reis)kosten voor de uitvaart laten aftrekken van de successierechten? Ik ben niet meer belastingplichtig in Nederland en woon sinds 5 jaar in Frankrijk

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek: > Hier kunt u terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren (dus niet over erfrecht ) <
http://www.uitvaart.nl/page_68.html

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Een andere tip is om op de site van de Belastingdienst te kijken en de brochure uit 2009 over belasting en erven te downloaden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE