Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

De lusten en lasten (vervolg 9361)


17 juni 2007

Vraag nummer: 4828  (oude nummer: 9362)

meneer of mevrouw nog even terug komen op de vraag van de huur vergoeding.onze moeder had geen geld.ik heeft de helft van de begravenis betaald.mijn broer kreegn het van de sosiale dienst dus ik heb heele maal geen lusten.dus dantoch ook geen lasten zou je toch zeggen. er is zo iets,van verwerpen zullen wij dat nog kunnen doen.al vast bedank. D. de reus

Antwoord:

Geachte heer,

Een erfgenaam kan inderdaad ook alleen lasten hebben en geen lusten. In prijncipe zijn uw broer en u samen verantwoordelijk voor het terug te betalen geld. Uw moeder had misschien wel niets te vererven, maar ze heeft het geld van de huurvergoeding blijkbaar wel gekregen.
Het verwerpen van een erfenis kost overigens ook geld, misschien nog wel meer dan het terug te betalen geld aan de Belastingdienst.

Ik verwijs u graag naar de collega-site Notarieel advies, waar u kunt zien hoe het zit met het verwerpen van een erfenis.

Zie ook vraag 2345 in de lijst van Meest gestelde vragen (rechts op het beeldscherm). Misschien is het handig voor u om met de Notaristelefoon te bellen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE