Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

BTW heffing (over dienst waar al BTW over betaald wordt)


28 februari 2017

Vraag nummer: 49842

Geachte heer van der Putten,
Ik heb mij verbaasd over het feit dat een bedrijf over een pakketzegel BTW heft terwijl er al BTW is geheven op de aankoop van de pakketzegel. Het bedrijf schermt met met een regel die de belasting dienst gebruikt voor verzendkosten. Is het mogelijk dat de belastingdienst tweemaal een bedrag BTW krijgt over een product waar al BTW over in rekening is gebracht. Op de factuur van het bedrijf staat verzendkosten €. 6,50 maar dit is de pakketzegel waar dus al over is geheven. Klopt dit?

Met vriendelijke groet
John de Hoogh
info@stormuitvaartverzorging

Antwoord:

Geachte heer,

Ik snap wat u bedoelt. Het is een BTW-heffing over een dienst waar al BTW over afgedragen wordt. Want die zit al in de prijs van de pakketzegel. En over het totaal moet u nog eens BTW in rekening brengen bij klanten. Dus deels BTW over de BTW.

Maar ik ken het juiste antwoord hoe hier mee om te gaan niet, want ik ben geen fiscalist.

Het enige dat ik kan bedenken is dat u van de aankoop van de pakketzegel het BTW-deel mag verrekenen in uw BTW-aangifte. En wel 2 keer. U moet aangeven wat u zelf int van uw klant en moet afdragen, maar tegelijk ook wat u betaald hebt en kunt aftrekken. Een fiscalist zal vast zeggen dat ik het zo op een knullige manier formuleer, maar dat zij dan maar zo.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Van wie is de grafsteen?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >