Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Belastingteruggave overleden moeder


27 januari 2009

Vraag nummer: 6121  (oude nummer: 12210)

Mijn vraag is het volgende.
mijn moeder is in 2007 overleden.I De hele periode vanaf dat zij ziek werd tot aan haar overlijden heb ik en mijn man haar financieƫle zaken behartigd netjes belastingpapieren ingevuld etc. Nu kwam er vorig jaar een bericht dat zij geld terug kreeg van de belasting ,ik heb nog een zus in het buitenland en heb haar alles uitgelegd , ook dat zij moet tekenen voor haar deel. Maar zij heeft niets meer laten horen nu kreeg ik weer een brief voor weer een teruggave maar zij is niet bereikbaar zij heeft overigens wel het trouwboekje van mijn ouders die moet je geloof ik aantonen voor de belasting als bewijs dat ik haar dochter ben men weet weet wel voor de rest mijn gegevens daar omdat ik alles behartigde voor mijn moeder maar ik heb nu nog niets terug ontvangen omdat mijn zus niet reageert... mevr Bakker

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit is te specifiek voor ons. Daar hebben we ook geen antwoord op. U kunt dat het beste met de Belastingdienst of een belastingadviseur overleggen.

Overigens denk ik niet dat het trouwboekje van belang is. Er is geen verplichting om een kind in het trouwboekje in te laten schrijven. Dat kan geen officiele rol spelen in dit soort zaken. Wel, misschien een uittreksel van het Bevolkingsregister, waar uit blijkt dat u een kind van de overledene bent.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE