Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Belastingaanslag en erfrecht


31 oktober 2013

Vraag nummer: 36218

mijn moeder is in 2011 overleden ik ben in de war geweest dus ik heb nooit de aangifte bij de belasting gedaan afgelopen maand heb ik een aanslag van de belasting gekregen van een bedrag van circa 30.000 euro.maar er staat nog een hypotheek schuld open van 34.000 euro en nog 8.000 euro andere schulden van mijn moeder ik heb in 1992 al een kwart van het huis geerft vanwege de dood van mijn vader ik ben enigs kind.ik zou graag willen weten wat ik dan werkelijk aan de belasting zou moeten betalen blijft dat cica 30.000 euro voor de erfrecht of is alles aftrekbaar zoals ik heb nog 1300 euro bij moeten betalen voor de begrafenis van mijn moeder. svp help me om advies te kunnen geven het hypotheek staat nog op mijn moeders naam help me voor advies

Antwoord:

Geachte heer,

U kunt voor een dergelijke belangrijke vraag geen advies op internet krijgen. U hebt een concreet advies nodig van iemand die alle gebeurtenissen en alle papieren tussen 2011 en nu samen met u doorloopt. Dat gaat via internet niet.

Ik kan ook niet zeggen of dat dit advies van een belastingadviseur of notaris zou moeten zijn.
Ik adviseer u wel om onmiddellijk bezwaar te maken tegen de aanslag; dat moet beslist binnen 6 weken, maar liefst zo snel mogelijk. Een kort briefje aan de Belastingdienst, met vermelding van het aanslagnummer en de belofte dat u er snel een vervolg aan geeft nadat u een adviseur hebt benaderd, is genoeg. Maar dat moet u beslist wel doen, uit voorzorg.

Ik adviseer u ook om snel contact op te nemen met het Juridisch Loket in of nabij uw woonplaats. U moet daar een afspraak maken en dan alle papieren of een kopie van alle papieren meenemen. Contactgegevens zijn te vinden op www.JuridischLoket.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE