Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Balsemen als de Egyptenaren


18 januari 2005

Vraag nummer: 3614  (oude nummer: 5405)

ik vraag mij iets af. van kleins af aan ben ik gefacineerd door hoe Egyptenaren hun koningen balsemden en begroeven. is zulks ook in nederland mogelijk?
niet dat ik vraag of er een pyramide gebouwd wordt voor mij (alhoewel, het lijkt me wel wat). maar dat balsemen en een masker en kleding spreekt mij wel aan, en een mooie plek. Is dit wellicht al haalbaar? en wat voor verzekering bied mij dit aan?
ik wil alles in natura en dus geen gelduitgekeerd aan nabestaanden.ook rouwkaarten voor 75 man, cake en koffie en een aantal berichten in de krant vind ik niet nodig evenals volgauto's. Ik heb liever dat er dan aan mij meer aandacht word besteed en een enkel bericht door een vriend zal voor mij afdoende zijn. zo'n zwarte rouwauto lijkt me niks. Misschien een koets ofzo? of een mooie auto, die vrolijk is.

Antwoord:

Geachte heer,

Balsemen is in Nederland verboden; zie andere vragen in de sub-rubriek 'Balsemen en thanatopraxie' van de rubriek Overige Onderwerpen.
Voor het overige zou u inderdaad de begrafenis zo in kunnen richten als bij de oude Egyptenaren. En als een echte Egyptenaar zou u zelf bij leven alles in detail kunnen regelen.

Er is geen verzekering die u dit kant en klaar aanbiedt. Maar iedere uitvaartonderneming, althans bijna iedere, kan een bijzondere uitvaartplechtigheid en verzorging van de overledene regelen en uitvoeren. Alleen moet u zelf vantevoren uitzoeken wat voor attributen u wenst en waar die te koop, te huur of te leen zijn, zoals dat masker en de kleding. Na uw overlijden is het te kort dag om iemand anders uit te laten zoeken of en zo ja waar en wanneer dat soort attributen te verkrijgen zijn.
Voor zo'n aparte wens zult u hoogstwaarschijnlijk geen naturaverzekering kunnen afsluiten. Maar wel een sommenverzekering die geld uitkeert om de kosten van deze wensen te dekken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bekijk ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > uitvaartverzorging.

Bijvoorbeeld de vraag Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >