Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn vanuit Duitsland (Urnenanforderung)


3 september 2008

Vraag nummer: 5656  (oude nummer: 11211)

Wat kost het opvragen/ transporteren van een urn bij een duitse begrafenisonderneming naar een nederlandse begrafenisonderneming, ter bijzetting in onze tuin (wij zijn eigenaar). We hebben begrepen dat urnen in duitsland kennelijk nooit aan de verwanten worden afgegeven.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Voor zover ik weet ik een zogenaamde 'Urnenanforderung' van een Nederlands uitvaartinstituut nodig. Men mag inderdaad een asbus niet rechtstreeks aan nabestaanden afstaan. Duitsland kent de zogenaamde Friedhofszwang; de asbus mag alleen naar een begraafplaats of columbarium worden overgebracht.

Ik denk dat een begraafplaatshouder of crematoriumhouder een dergelijke Anforderung kan doen. Maar u wilt de urn bijzetten in uw tuin.
Een instelling die in zo'n geval een Anforderung kan doen is de Stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl), die daarvoor alleen administratiekosten rekent. De urn kan per post of koerier worden verzonden, of (op afspraak) zelf worden opgehaald.

Als crematoria een asbus uit het buitenland krijgen, moeten zij een maand wachten met de afgifte van de asbus aan familie. de stichting Grafzorg Nederland heeft een regeling waarbij men geen maand hoeft te wachten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >