Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn naar Nederland vervoeren bij internationale verhuizing


12 augustus 2011

Vraag nummer: 25503

Geachte meneer van der Putten,
Wij lazen de vele vragen die u te verwerken krijgt door. Kwamen niet helemaal op een antwoord voor ons.
Wij gaan verhuizen van Centraal Amerika naar Nederland. Wij zouden graag advies willen wat onze urn betreft. Is het beter om die in de container te vervoeren of in de koffer in het ruim of in de handbagage. We weten nog niet of de vlucht via de VS zal verlopen met een Amerikaanse luchtvaart maatschappij of via Panama met de KLM.
Wij zijn bang dat vooral de VS problemen kan gaan maken als wij de urn meenemen (koffer of hand bagage). Ik hoop dat u ons kan adviseren.
Met vriendelijke groet, Dieuwke Boasson-Borger

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is altijd een risico om een urn te (laten) vervoeren. Maar het is ook een risico om een urn thuis te laten; als het huis afbrandt terwijl u een boodschapje doet, is hij ook weg. Wat ik maar wil zeggen: een ongeluk is nooit te voorkomen.

Als u een container hebt waarin uw huisraad vervoerd wordt, lijkt het mij een goede optie om de urn hier in mee te zenden. Containers gaan niet zo snel verloren; koffers willen op luchthavens nog wel eens zoek raken.
Maar ook handbagage is een goede optie. U kunt meteen een toelichting geven als de urn verdacht wordt en men kan het zonodig controleren waar u bij bent. Ik heb in al die jaren dat ik advies geef over o.a. vervoer van asbussen nog nooit gehoord dat het vervoer als handbagage een probleem heeft opgeleverd.

Zie ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >