Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Papieren bijzetting as vader in familiegraf Engeland


29 juli 2014

Vraag nummer: 39222

Mijn vader is in april, na 40 jaar in Nederland te hebben gewoond, in Nederland overleden en aangezien hij Engels is willen we zijn as graag in het Engelse familiegraf bijzetten. Familie daar is al uit aan het zoeken of dit kan en welke formulieren nodig zijn. Wat kunnen wij hier als kinderen in Nederland nog verder aan toevoegen behalve overlijdensakte.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat is geen probleem en heel simpel.

Voor het vervoer van de asbus vanuit Nederland naar Engeland zijn helemaal geen papieren nodig. U klemt de asbus onder de arm en neemt hem mee, kort gezegd. Ja, zo simpel is het. Per auto, vliegtuig, boot, het kan allemaal. U kunt de asbus ook per post verzenden.

Omdat 'geen papieren' voor veel mensen wat ongemakkelijk voelt, geven de meeste crematoria een crematieverklaring in het Engels af. Niet dat u die ergens voor nodig hebt, maar het geeft blijkbaar een veilig gevoel om een papier te kunnen overleggen voor het geval iemand er naar vraagt.

Wat de regels voor de plaatsing van een asbus in een graf in Engeland zijn, weet ik niet.
In Nederland zijn daar geen formele documenten voor. Dus er bestaan ook geen papieren die men eventueel in Engeland zou kunnen gebruiken.
Men vertrouwt er in Nederland op dat als iemand met een asbus komt, er in die bus de as zit van de persoon die hij zegt wiens as het is. Dat kan ook niet anders, sinds as verdeeld mag worden of een andere bestemming kan krijgen, waardoor een oorspronkelijke asbus niet meer intact is. Dan kan er bij wijze van spreken alles in de bus zitten. Maar ik heb nog nooit gehoord dat daar misbruik van gemaakt is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals over het vervoer van een asbus naar het buitenland:


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >