Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asurn invoeren in Griekenland


26 mei 2006

Vraag nummer: 4474  (oude nummer: 8063)

Graag een antwoord op de volgende vragen. Kan ik de asurn van mijn vader meenemen in de handbaggage in het vliegtuig naar een Grieks eiland? Hoe zijn de douanebepalingen op een grieks eiland voor de invoer van een asurn?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan u alleen met zekerheid zeggen dat het naar Nederlands recht mogelijk is om een asbus persoonlijk, als handbagage, Nederland uit te voeren. Of een vliegtuigmaatschappij een asbus als handbagage accepteert kan ik niet met zekerheid zeggen, dat hangt van de maatschappij af. Al denk ik dat de meesten er niet moeilijk over doen. En de douanebepalingen van Griekenland voor de invoer van asbussen ken ik ook niet. Maar ik vermoed dat het geen probleem zal zijn.
Gewoonlijk is transport van een asbus als handbagage per vliegtuig geen probleem, als men van het crematorium een verklaring bij zich heeft dat dit de as van uw vader is.
U kunt informeren bij de Griekse ambassade naar nadere voorwaarden.

Zie de vele tientallen antwoorden op eerdere vragen over het transport van een asbus naar het buitenland in de sub-rubrieken 'Vervoer as' van de rubriek Cremeren en 'Buitenland' van de rubriek Overige onderwerpen. En ook vraag 818 "Transporteren van asurn naar buitenland" in de lijst van Meest gestelde vragen.

Zie ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >