Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asbus uit Thailand naar Nederland


16 december 2010

Vraag nummer: 7779  (oude nummer: 16261)

Mijn zoon is overleden in Thailand en daar gecremeerd. Hij had tot zijn dood de Nederlandse nationaliteit. Hij was in Thailand gehuwd met een Thaise.
Ik wil graag de asresten van mijn zoon vanuit Thailand overbrengen naar Nederland.
Aan welke formaliteiten moet ik voldoen?
Vriendelijke groeten, R.G.Busser

Antwoord:

Geachte heer,

Aan Nederlandse zijde is er geen enkele formaliteit waar u rekening mee hoeft te houden. De asbus kan als postpakket naar Nederland worden gezonden, maar iemand kan hem ook in het vliegtuig (als handbagage) meenemen.

Soms kan het wel handig zijn om een verklaring inzake het cremeren in het Engels bij te voegen, zodat de douane wat sneller weet wat de inhoud van de asbus is. Maar er zijn geen wettelijke eisen.

Over de eisen aan Thaise kant kan ik u niets vertellen. Maar waarschijnlijk zijn die er ook niet. In de regel gaat internationaal vervoer van asbussen erg soepel.

Duitsland is nog een van de landen die de meeste problemen geeft, omdat men daar een asbus niet aan een nabestaande mag afgeven. Men mag een asbus alleen naar een begraafplaats, crematorium of ondernemer in binnen- of buitenland sturen. Als een dergelijke regel ook in Thailand zou bestaan, is dat natuurlijk ook wel op te lossen. Dan heb ik nog wel adressen voor u.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >