Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As uitvoeren naar Oekraïne


7 april 2011

Vraag nummer: 24627  (oude nummer: 16620)

Ls,

de moeder van mijn vrouw haar halfzus is in Nederland gecremeerd. Nu heeft zij voor haar overlijden aangegeven dat ze na de crematie graag begraven wil worden in haar geboorteland, Oekraïne. Kan de dochter de as van haar overleden moeder gewoon als handbagage meenemen naar Oekraïne? En heeft ze daar nog speciale papieren c.q. een verklaring voor nodig? Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Antwoord:

Geachte heer,

Zij heeft geen speciale papieren nodig; er bestaat geen wetgeving en er zjin geen internationale verdragen die vervoer van een asbus regelen. Men kan de asbus dus simpelweg als handbagage meenemen.
Het kan echter praktisch wel handig zijn om een verklaring van het crematorium te hebben dat het gaat om de as van overledene X, bijvoorbeeld als de douane toch nieuwsgierig is. Men verstrekt die gewoonlijk op verzoek in het Engels.

Zie vraag 'Transporteren asurn en verstrooien as buitenland' in de lijst van Meest gestelde vragen. En andere vragen in de subrubriek 'Vervoer asbus naar buitenland'.

Zie ook:


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >