Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zus weigert gedeelte van as af te staan


25 maart 2016

Vraag nummer: 45660

Beste Heer,

Mijn schoonvader staat sinds de crematie bij mijn schoonzus. Mijn man heeft destijds de crematie geregeld. Nu weigert mijn schoonzus ons gedeelte van mijn schoonvader aan ons te overhandigen. Hoe kunnen we dit oplossen.
Dank u wel

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw man destijds de crematie van zijn vader heeft geregeld, hoe komt zijn zus dan aan de as van hun vader? De persoon die de crematie geregeld heeft, was de persoon die bij het crematorium over de as kon beschikken. Als uw man zijn zus heeft gemachtigd om de as op te halen, of haar de as heeft gegeven, heeft hij een risico genomen.

Blijkbaar was er de afspraak om de as te delen, maar houdt uw schoonzus zich niet aan die afspraak. Tja, dan is er een probleem. In theorie kun je daar een rechtszaak over voeren, maar dat gaat dan minsterns een paar duizend euro kosten en dan is het nog maar de vraag of uw man de afspraak kan bewijzen en wat de rechter daar van vindt. De ene rechter kan een totaal andere beslissing nemen dan een andere.

Ik kan alleen adviseren om de kwestie in goed overleg proberen op te lossen. Misschien kan een familielid of een goede vriend bemiddelen.
Uw man had beter niet de hele asbus uit handen kunnen geven, maar zelf de as kunnen (laten) verdelen. Dan was hij er zeker van dat hij zijn deel kon behouden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Als u zelf een plaats voor het verstrooien van as wilt kiezen zie:


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE