Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat gebeurd er met de as na 6 maanden? (vervolg 13504)


31 juli 2009

Vraag nummer: 6760  (oude nummer: 13510)

Geachte Hr. van der Putten, wat gebeurd er met de as na 6 mnd. als de opdrachtgever nog niet nog niet heeft besloten wat er met de as moet gebeuren, kom ik dan als moeder van de overledene wel in aanmerking voor de as?
Mvg. J.Eskes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De regels van wat er met as gaat of moet gebeuren als de opdrachtgever van de uitvaart nog niets van zich heeft laten horen, verschillen per crematorium.
Sommige crematoria hebben in hun algemene voorwaarden of verordening de regel dat als een opdrachtgever niet meer van zich laat horen, hij impliciet de opdracht heeft gegeven de as te verstrooien. Dan kan het crematorium de as na 6 of 12 maanden, afhankelijk van de termijn in de algemene voorwaarden, verstrooien.
Als een crematorium zulke regels niet in haar algemene voorwaarden of verordening heeft staan, moet men op dit moment as 20 jaar bewaren alvorens men de asbus mag ruimen.
Wat het crematorium nooit mag, is de as dan aan een ander dan de opdrachtgever afgeven.

U als moeder van de overledene hebt geen recht op de as. Dat zou een kind of een broer of zus ook niet hebben, zelfs een echtgenoot niet. Alleen de opdrachtgever heeft rechten.

Men kan dat alleen doorbreken door of toestemming te krijgen van de opdrachtgever om u as te geven. Of door een rechterlijk vonnis.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >