Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verdeling as (ex-vrouw komt afspraken niet na)


28 juni 2011

Vraag nummer: 25315  (oude nummer: 16844)

Beste,

Mijn broer heeft bijna een jaar geleden een einde aan zijn leven gemaakt. Zijn toenmalige vriendin heeft de crematie geregeld en uiteindelijk heeft ze een machting afgegeven aan de ex-vrouw van mijn broer om de as in ontvangst te nemen en in een urn te plaatsen. De ex-vrouw van mijn broer heeft namelijk 2 kinderen met hem. De ex-vrouw zou de urn plaatsen in de urnentuin en het plekje is zelfs al bijna een jaar gereserveerd. De urn staat echter nog steeds bij haar thuis en de onderlinge verhoudingen tussen onze familie en mijn broer zijn ex-vrouw zijn inmiddels dusdanig dat wij bang zijn dat die urn dus niet meer geplaatst zal worden. Dat zou dus inhouden dat wij niets meer hebben. Behalve mijn moeder, die heeft een aantal maanden geleden nog wel een mini beetje as gekregen. Kunnen wij op de één of andere manier aan wat as komen of haar laten verplichten de urn te plaatsen. Dat is immers wat wij toen al met z'n allen hadden besloten incl. ex-vrouw ( plek is al betaald)
Mijn broer heeft nooit te kennen gegeven wat hij zou willen en zijn kinderen zijn minderjarig.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het wordt buitengewoon moeilijk om de ex-vrouw van uw broer er toe te dwingen om as te verdelen of de asbus in de urn in een urnentuin te plaatsen.

Nu zijn de omstandigheden die u beschrijft wel zodanig dat mij lijkt dat eenvoudig aan te tonen is dat de as door de toenmalige vriendin van uw broer alleen in het kader van bepaalde afspraken heeft afgestaan. Het feit dat de plaats in de urnentuin al een jaar geleden is gereserveerd en betaald wijst daar ook op.

Het kan misschien zinvol zijn om een advocaat in de arm te nemen die de ex-vrouw in een brief nog eens expliciet aan de afspraken herinnert. Misschien heeft u of een ander familielid een rechtsbijstandverzekering die zou kunnen optreden.

In theorie zou een rechtszaak ook nog wel denkbaar zijn, maar de kosten van zo'n zaak kunnen in de duizenden euro's lopen. Dat zal ik u niet snel adviseren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >