Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vader weigert een beetje as van moeder aan de kinderen te geven


14 oktober 2008

Vraag nummer: 5753  (oude nummer: 11458)

Op xx juni 2008 is ons mam overleden en is zij op xx juni gecremeerd. Wij 4 kinderen wilden zo graag als herinnering bij de DELA een kettinkje laten maken met een klein beetje as van mam erin. Hij heeft toendertijd gezegd hiervoor te zorgen dat wij as van mam krijgen nadat hij de urn had opgehaald.

Echter, ons vader is sinds het ziektebed van ma erg depressief, in de war en de ‘hele wereld is tegen hem’. (Dit is een ziekte die zijn eigen vader ook z'n hele leven had.) Sinds ma's overlijden is het alleen maar erger geworden en is hij echt de realiteit kwijt geraakt. Hij weigert nog steeds alle hulp van specialisten.

Dit heeft als resultaat gehad dat hij inmiddels alle banden met zijn eigen familie, mam’s familie en ons verbroken heeft en is hij (voor ons allen) niet meer bereikbaar.

Hij, als enig contactpersoon, weigert om een klein beetje as te delen met zijn kinderen.

Bij navraag door de DELA bij Nazorg, blijkt dat ook zij hieraan niets kunnen doen.

Is er dan écht geen andere weg om vader te dwingen om as te geven?

Zijn er meer mensen wie dit is overkomen?

Is er écht geen ándere manier om mam’s as te verkrijgen? Kan iemand ons helpen? Of heb jullie een goede raad of tip voor ons?

Alvast bedankt,

met vriendelijke groet,

de kinderen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een heel naar verhaal. Maar het is uw vader die als enige mag zeggen wat er met de as gebeurt. Verdelen van as mag alleen als de persoon die zeggenschap ove de as heeft er mee instemt.

Er is geen goede raad en er zijn geen tips voor moeilijke situaties zoals deze.
Ik kan u wel zeggen dat u een rechtszaak tegen uw vader kunt beginnen, dat kan, maar dat lijkt me ook niet echt de oplossing. U loopt dan eerder het risico dat uw vader boos en verward de asbus in de tuin omkiepert.
Ik denk dat u het beste kunt wachten tot uw vader minder depressief is. En probeer hem toch te steunen en te helpen, want hij heeft dat hard nodig.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >