Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Niet nakomen afspraak asverdeling


21 juli 2008

Vraag nummer: 5581  (oude nummer: 11106)

Mijn broer is begin dit jaar tengevolge van zelfdoding overleden. Hij heeft een dochter van 14 jaar bij zijn ex vrouw . Voordat wij het in de gaten hadden eiste zij namens mijn nichtje het opdrachtgeven voor de plechtigheid op aangezien zij zijn erfgenaam is , klopt dat of hadden mijn ouders ook opdracht kunnen geven ?
Bij het bespreken van de plechtigheid overeen gekomen dat een deel van de as voor mijn nichtje is en een deel voor ons is om over zee te verstrooien , dit had mijn broer aan mijn moeder meegedeeld. Dit was akkoord , verder ook afgesproken dat wij het cd tje van de dienst zouden krijgen , ook hier ging mijn ex schoonzus akkoord . Bij deze afspraken was de uitvaartbegeleider aanwezig .
Nu bijna een half jaar later weigert mijn exschoonzus de as + cdtje over te dragen uit rancune .
Wel zegt zij zorg te dragen voor de wens van mjin broer en daar krijgen wij dan wel een recutje van maar dat is niet wat willen
Zij moet handelen in het belang van mijn nichtje van 14 maar ik kan mij niet voorstellen dat dit de wens is van mijn nichtje is.

Dit sleept nu al een half jaar ,kunt U mij vertellen wat ik kan doen en hoe U mijn kansen inschat .

Dank U voor de moeite
XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dit zijn altijd heel moeilijke situaties.
Ja, uw ouders hadden ook de crematie kunnen regelen. Ook u of een ander familielid had het kunnen doen. Maar het is natuurlijk ook niet zo gek dat uw ex-schoonzus het namens haar dochter deed.

Het is altijd erg lastig. Iedereen die een uitvaart regelt moet de wens van de overledene volgen. Maar ja, is die bekend? Staat die op papier? Veel mensen regelen zelf zo weinig, helaas. Wat (een deel van) de nabestaanden dan voor problemen kan plaatsen.

Enerzijds moet de opdrachtgever van de uitvaart dus de wens van de overledene volgen. Anderzijds zijn er in dit geval ook bepaalde afspraken gemaakt. Het is altijd verstandig zulke afspraken op te schrijven. Bijvoorbeeld op het opdrachtformulier voor de crematie. Maar u had ze bijvoorbeeld ook in een e-mailtje aan de ex-schoonzus kunnen bevestigen. Dan lagen ze ook vast.

Het is eigenlijk niet goed mogelijk om aan de hand van dit korte verhaaltje uw kansen of die van uw ouders om de afspraak uitgevoerd te krijgen, in te schatten. Waarschijnlijk is het zo dat als u niets doet, er niets meer zal gebeuren.

Ik kan u(w ouders) alleen adviseren om een advocaat in te schakelen. Met hem of haar kunt u bespreken wat er precies gebeurd is en wat de afspraken waren en wie daar bij waren. De advocaat kan dan het beste de situatie inschatten. Het kan al zo zijn dat een stevige brief van de advocaat het gewenste effect heeft en de afspraken worden nagekomen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >