Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Is er al een uitspraak?

2 februari 2002

Vraag nummer: 764 (oude nummer: 938)

Hallo,

Mijn vraag is de volgende. Op 28 juli 2000 is er een rechtzaak geweest in Groningen met als onderwerp het verdelen van de as van een overleden moeder door de kinderen en tegen de wil in van de man(vader)
Nu is mijn vraag: is er al iemand iets bekend over deze uitspraak aangezien deze na 4 weken gedaan zou worden en er nog niets bij ons in de krant heeft gestaan (nnc).
Graag zou ik de uitspraak weten aangezien wij in zo'n zelfde situatie verkeren.
Met vriendelijke groeten
Remco Verhoek

Antwoord:

Beste Remco,

Ik ken de zaak van 28 juli niet. En ook het vonnis niet. Maar in het algemeen moet je voorzichtig zijn om een vonnis in een andere zaak op de eigen situatie toe te passen. Elk vonnis is een beslissing in een individuele zaak. Daar komt soms een andere uitspraak uit dan op een zaak die er op het oog wel wat op lijkt.
Als je jouw situatie zo exact mogelijk schetst, wil ik mijn mening wel geven.

Zie tientallen vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Verdelen van as' in de hoofdrubriek 'Cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Met vragen zoals: Waarom na crematie een maand wachten op de as?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder