Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Asverdeling (stiefmoeder doet moeilijk)


23 mei 2011

Vraag nummer: 24692  (oude nummer: 16741)

Op 14 Okt jl is mijn vader overleden en gecremeert. Voor zijn overlijden is afgesproken dat wij een deel van zijn as van hem konden krijgen om in een ashanger te doen.Nu is het feit dat mijn stiefmoeder ( die overgens nooit getrouwd is geweest met mijnvader maar een 40 jarige relatie hadden en zij was opdrachtgeefster tot de crematie) hier erg moeilijk over gaat doen.Mij nvraag aan u is of wij nog aan het as van onze vader kunnen komen. Zij heeft de machtiging wel getekend maar terug getrokken. Staan wij nu machteloos voor het krijgen van een deel van zijn as?

mvg

Gusta

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De opdrachtgever van de crematie beslist volgens de wet over de bestemming van de as.
Maar als al voor het overlijden van vader is afgesproken dat u en eventuele andere kinderen een deel van de as zou kunnen krijgen voor een hanger, dan kan dat beschouwd worden als de wens van de overledene.
En in de wet staat dat een opdrachtgever altijd de wens van de overledene moet volgen! Dus uw stiefmoeder mag nu de verdeling niet weigeren.

Het is mij niet helemaal duidelijk wat u bedoelt met "zij heeft de machtiging wel getekend maar terug getrokken". Was dat een machtiging om de as deels ter beschikking van de kinderen te stellen? Dan is dat in strijd met de afspraak waar uw vader bij betrokken was.

Als u er samen niet uit komt, is het misschien verstandig als u een advocaat in de arm neemt, die uw schoonmoeder op de wet kan wijzen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >