Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As verdeling bij familieconflict


8 december 2019

Vraag nummer: 59445

Geachte heer, mevrouw,

Wat moeten we doen als er na een langdurig familieconflict van mjn schoonouders met een aantal dochters van haar kinderen -vele jaren later is gebleken dat de voornoemde dochters een tijd in conflict met hen waren. En bij nader inzien blijkt dat één van die dochters een stiefdochter is. Sinds een aantal jaren was het voor mijn schoonouders een zware emotionele tijd op hoge leeftijd. De vermeende dochters kwamen niet meer bij hen en verbraken het contact. En nu komt de stiefdochter opeens middels haar rechtsbijstand een deel van het as van haar niet biologische vader -hetgeen overigens al verdeeld was over de overige zussen en broer(s)- opeisen van haar kort geleden overleden stiefvader. Nu krijgen we afgelopen zaterdag een aangetekende brief en er dient binnen 5 dagen na dagtekening van de aangetekende brief van de advocaat een inhoudelijk antwoord te geven. Wat kan en mag en welk recht heeft de stiefdochter van de overleden schoonouders? Welke plichten hebben wij richting haar en middels haar advocaat?

Ik.zie graag uw advies tegemoet, wat het beste te doen in deze?

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Op een dergelijke vraag kan ik helaas geen antwoord geven. U schrijft al dat er een langdurig conflict was en dan zal er waarschijnlijk veel gebeurd zijn. Dat is misschien relevant voor de vraag of iemand aanspraak zou kunnen maken op de as. Maar dat kan ik zo niet beoordelen.

Dan kan het ook relevant zijn wie de crematie geregeld heeft en of de stiefdochter bij de crematie betrokken was. En wie heeft besloten om de as te verdelen en waarom op welke manier.
Ook belangrijk is of uw schoonvader een testament of andere laatste wil had.

U moet niet schrikken van een aangetekende brief met de sommatie om binnen 5 dagen met een inhoudelijke reactie van een advocaat te komen. Ja, dat wil de raadsman van de dochter. Maar dat betekent niet dat u daartoe verplicht bent.

U kunt niets doen met deze brief en afwachten tot u een dagvaarding krijg voor een rechtszaak. Als er geen dagvaarding komt, gebeurt er niets en hoeft u niets.

Als u echter toch op de brief wilt reageren, of als u de zaak uitgezocht wilt hebben, om te weten wat uw rechten en plichten zijn en wat uw kansen in een eventuele rechtszaak zijn, kunt u met mij contact opnemen.
U kunt morgen mijn kantoor in Velp bellen of mailen. De contactgegevens staan in de Bedrijvengids van deze site, onder Juridisch advies.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >