Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Urngraf en/of verstrooi eigen plek

28 februari 2006

Vraag nummer: 4304 (oude nummer: 7581)

Wat is de prijs van een urngraf of een eigen verstrooiplek. waar kan ik deze plekken bekijken ? Heeft U heel een plattegrond van?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De prijs van een urnengraf en van een eigen verstrooiplek verschilt per begraafplaats. Alles verschilt. Of men urnen in een gewoon graf kan zetten of in een urnengraf, hoeveel urnen er in zo'n graf mogen, of men een verstrooiplek heeft of niet, de termijnen waarvoor zulke graven worden uitgegeven etc. etc.
Ook als een begraafplaats niet echt een 'eigen verstrooiplek' of 'eigen gedenkplek' heeft, kan men er wel vaak een gewoon eigen graf voor gebruiken.

Er zijn zo'n 3.500 begraafplaatsen in Nederland en ik kan u niet zeggen wat ze precies in welke variant op welke begraafplaats hebben. En het heeft weinig zin als ik u vertel wat er in Oldenzaal, Goes of Groningen is, als u in Den Helder woont.

U kunt zelf bij een aantal begraafplaatsen in uw stad of regio naar de mogelijkheden en de tarieven informeren. Denk wua kosten niet alleen aan de grafrechten (huur), maar ook aan de verplichte onderhoudsbijdrage voor de begraafplaats en eventuele vergunningskosten voor een monument. Anders hebt een geen compleet beeld.

Per begraafplaats zijn de kosten heel verschillend. Van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Ik adviseer om altijd ter plaatse te gaan kijken, u kunt beter een wat duurdere maar mooie plek voor de urn hebben, dan een wat goedkopere waar u met tegenzin heen gaat of aan denkt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder