Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urngraf en/of verstrooi eigen plek


28 februari 2006

Vraag nummer: 4304  (oude nummer: 7581)

Wat is de prijs van een urngraf of een eigen verstrooiplek. waar kan ik deze plekken bekijken ? Heeft U heel een plattegrond van?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De prijs van een urnengraf en van een eigen verstrooiplek verschilt per begraafplaats. Alles verschilt. Of men urnen in een gewoon graf kan zetten of in een urnengraf, hoeveel urnen er in zo'n graf mogen, of men een verstrooiplek heeft of niet, de termijnen waarvoor zulke graven worden uitgegeven etc. etc.
Ook als een begraafplaats niet echt een 'eigen verstrooiplek' of 'eigen gedenkplek' heeft, kan men er wel vaak een gewoon eigen graf voor gebruiken.

Er zijn zo'n 3.500 begraafplaatsen in Nederland en ik kan u niet zeggen wat ze precies in welke variant op welke begraafplaats hebben. En het heeft weinig zin als ik u vertel wat er in Oldenzaal, Goes of Groningen is, als u in Den Helder woont.

U kunt zelf bij een aantal begraafplaatsen in uw stad of regio naar de mogelijkheden en de tarieven informeren. Denk wua kosten niet alleen aan de grafrechten (huur), maar ook aan de verplichte onderhoudsbijdrage voor de begraafplaats en eventuele vergunningskosten voor een monument. Anders hebt een geen compleet beeld.

Per begraafplaats zijn de kosten heel verschillend. Van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Ik adviseer om altijd ter plaatse te gaan kijken, u kunt beter een wat duurdere maar mooie plek voor de urn hebben, dan een wat goedkopere waar u met tegenzin heen gaat of aan denkt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE