Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Urn vast zetten?

12 september 2017

Vraag nummer: 51955

Moet een urn vast staan in een urnenmuur? M.a.w. moet er een glasplaat voor, of moet de urn verankerd worden? Zeker als de begraafplaats dag en nacht open is?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Vroeger was er een regel dat een urn verankerd moest zijn aan de ondergrond, als die in een open urnenmuur of op een graf stond. Die regel is geschrapt toen de overheid betuttelende en overbodige regelgeving wilde schrappen.

Nu is er geen regel meer inzake het vastzetten van urnen. Maar het is natuurlijk wel gewoon gezond verstand om een urn op de een of andere manier vast te zetten als hij in een open nis in een urnenmuur staat. Of om er een deur van glas of tralies voor te plaatsen.
Maatregelen treffen is niet overbodig. Het komt helaas met enige regelmaat voor dat urnen uit een open urnenmuur verdwijnen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Zie ook de uitgebreidere vraag 51960 'Regels voor het vastzetten van urnen?'


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Waarom moet je na de crematie een maand wachten op de as?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder