Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Urn van mijn moeder een plaats geven om te bezoeken.

16 december 2008

Vraag nummer: 5992 (oude nummer: 11981)

Mijn moeder is op 7 april 2006 overleden. Ze is gecremeerd en de urn staat sindsdien bij mijn zusje in de kast. Ondanks mijn verzoeken krijg ik geen medewerking van de familie om de urn van mijn moeder ergens een plaats te geven zodat ik een plek heb om naar toe te gaan. Mijn moeder was de belangrijkste persoon in mijn leven en ik heb het nodig om een plek te hebben waar ik naar toe kan gaan om b.v. bloemen neer te leggen. We zijn straks 3 jaar verder. Wat kan ik nog doen op juridisch gebied. Waarschijnlijk is er geen andere optie om mijn familie zover te krijgen dat ze medewerking verlenen.
Vr. groet,
XX

Antwoord:

Geachte heer,

Ik vrees dat er juridisch weinig tegen te beginnen is. Alleen als u kunt aantonen dat dit tegen de wens van uw moeder in zou zijn, met harde bewijzen zoals een testament of codicil, hebt u juridisch een punt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder