Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn van Duitsland naar Holland


20 oktober 2008

Vraag nummer: 5778  (oude nummer: 11504)

mijn zoon is hier geb: en overleden in duitsland mijn schoondochter heeft alles geregeld en met onze wensen geen rekening gehouden nu is zij ook overleden .mijn vraag is kan ik mijn zoon nu naar nederland halen er zijn geen kinderen meer '.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat weet ik niet. In Nederland is het zo dat de persoon die rechthebbende is van de urnennis of het urnengraf waar de asbus bewaard is, mag beslissen over het opgraven of verwijderen van de urn of asbus. Bijvoorbeeld om hem aan andere nabestaanden ter beschikking te stellen. In Duitsland zal waarschijnlijk iets soortgelijks gelden.

De vraag is, of na het overlijden van uw schoondochter er een andere rechthebbende op de verblijfplaats van de asbus is. Als een familielid van van schoondochter de nieuwe rechthebbende is, bijvoorbeeld een zus of broer, zal die waarschijnlijk toestemming moeten geven.

Maar u komt er alleen achter als u zich in verbinding stelt met de beheerder van de verblijfplaats van de asbus. Misschien is er geen nieuwe rechthebbende en is er geen bezwaar om de asbus aan u af te geven. Als er wel een rechthebbende is, kunt u dat ook van de beheerder horen. Vervolgens kunt u de rechthebbende om toestemming vragen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE