Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Urn uit urnemuur naar huis halen (niet mee eens)

7 november 2009

Vraag nummer: 7065 (oude nummer: 14304)

Hallo,
Mijn tante is in 2003 overleden en is in een urnemuur geplaatst.
Nu was mijn oom hertrouwd en een aantal dagen geleden overleden.
Nu wil de huidige vrouw van mijn oom de urn van mijn oom thuis hebben. Maar ze wil ook de urn van mijn tante uit de urnemuur halen. Ik weet zeker dat mijn tante dit nooit zou willen (geloofskwestie). Kan ze dit zo maar doen of kan ik ergens een bezwaar indienen.
Alvast bedankt.
XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw.

U kunt nergens een bezwaar indienen. Er is niemand die vergunning hoeft te geven. De weduwe van uw oom kan waarschijnlijk over de urn in de nis beschikken, tenzij er nog kinderen zijn die de rechten van gebruik van de nis kunnen opvragen. Maar u vertelt niets over kinderen, die zullen er dan waarschijnlijk niet zijn.

Het enige dat in theorie mogelijk is, is dat u een rechtszaak tegen de weduwe van uw oom begint. Maar dan zult u spijkerhard moeten kunnen bewijzen dat uw tante dit niet gewild zou hebben, bijvoorbeeld door middel van een testament. Een rechtszaak kan echter al snel vele duizenden euro's kosten en de uitkomst is onzeker. Dat kan ik u dus niet echt aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder