Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Urn in eigen tuin


31 maart 2005

Vraag nummer: 3799  (oude nummer: 5799)

mijn vraag aan U is,mag ik mijn man een plaatsje in mijn eigen tuin geven,mijn man staat nu in een urn op het kerkhof en wil hem graag in een plekje in onze tuin geven

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De rechtsgeleerden stoeien er nog over of het mag of niet, maar dat is feitelijk een achterhaalde discussie. De wet is er niet duidelijk over, maar in de praktijk gebeurt het tegenwoordig vrij vaak. Er is feitelijk ook weinig bezwaar tegen. Men loopt alleen (theoretisch) iets meer risico als iemand de asbus zou stelen of vernielen. Omdat geen sprake is van een begraafplaats is dan ook geen sprake van grafschennis of een ander misdrijf waar een relatief zware straf op staat. Dan is het meenemen van een asbus uit een tuin een even licht vergrijp als de diefstal van een tuinkabouter of wasknijpers. Maar ja, zware straf of niet, daar heb je weinig aan als de asbus weg is.

Ik denk dat u de asbus rustig in de tuin een mooi plekje kunt geven. U moet 'm niet alleen ergens los neerzetten, waar een of andere vandaal hem makkelijk mee kan nemen. Dus begraven of als u de as ergens in zet, dan vast zetten.

mr W.G.H.M.van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE